instant fap

NIS otvorio prvu benzinsku pumpu u BiH

NIS otvorio prvu benzinsku pumpu u BiH

Predstavnici Naftne industrije Srbije (NIS) otvorili su u Laktašima prvu benzinsku pumpu u RS-u, a generalni direktor ove kompanije Kiril Kravčenko je istakao da izlazak NIS-a na tržište BiH predstavlja strateški korak za ovu kompaniju.

Kravčenko je rekao da NIS u okviru programa razvoja maloprodajne mreže u balkanskom regionu planira da u 2013. godini u BiH pusti u rad 36 benzinskih pumpi, dok će u razvoj mreže do kraja godine ukupno biti investirano oko 90 miliona eura.

“Nastavićemo našu djelatnost na istraživanju nafte i gasa u Republici Srpskoj”, istakao je Kravčenko, podsjetivši da je u proteklom periodu za ove namjene uloženo 10 miliona eura, dok je u ovoj godini planirano više sredstava.
Kravčenko je zaključio da se ova kompanija širi i postaje jedan od najvećih investitora na Balkanu, kako bi doprinijela napretku zemalja na ovom prostoru.

NIS je već kupio u BiH mrežu od 28 benzinskih pumpi od austrijske kompanije OMV, a posjeduje i benzinske stanice u Rumuniji i Bugarskoj. Plan NIS-a je da do kraja ove godine ima najmanje 100 benzinskih pumpi u Bugarskoj, Rumuniji i BiH.
Najveću mrežu od 332 benzinske pumpe NIS ima u Srbiji, gdje je otvorio i prvu benzinsku pumpu pod premijum brendom Gasprom, prenosi Srna.

KOMENTARI