instant fap

Nismo zaboravili Mehu Heganovića

Nismo zaboravili Mehu Heganovića

Do prije nekoliko godina smo ga znali kao beskućnika. Tihi i nenametljivi Meho koji prosjačenjem nikad svijetu nije dosađivao, dobio je svoj dom zahvaljujući povjerenju koji je naš narod pokazao povjerivši nam svoje donacije da Mehi izgradimo kućicu u kojoj će barem ostatak života provesti “rahat”.

O Mehi je prvi brigu poveo njegov džematski imam, Mirza ef. Žerić, a onda smo, putem “Berićeta” priskočili i mi sa našim dobrim narodom.
Skromni dom je izgrađen u kratkom roku, novca nije falilo za to, i preteklo je.

Od preostalih sredstava, našem Mehi smo putem “BERIĆETA” još 20-ak mjeseci isplaćivali i redovnu mjesečnu donaciju zahvaljujući kojoj nije bio gladan. O zdravlju je davno prestao brinuti, “kako god i dokle god Bog dadne”, govorio bi Meho.

Tu je i dobra porodica Mesuda Darkulića iz Danske koja već dugi niz godina Mehi u jednoj trgovini uplaćuje skromni doručak. Kruh, pašteta i mlijeko, Mehi je dovoljan meni već godinama.
Od jučer smo Mehi Heganoviću počeli ponovo isplaćivati redovnu mjesečnu naknadu od po 220 KM, dobrotom dvije porodice iz Švedske koje više vole da za njihovo dobro samo Allah Milosni zna.

Neka im ovo dobro kabul učini, sadakom ih čuva i štiti i imetak uveća.

KOMENTARI