instant fap

Njemačka je Facebooku privremeno zabranila prikupljanje podataka korisnika WhatsAppa

Njemačka je Facebooku privremeno zabranila prikupljanje podataka korisnika WhatsAppa

Premda su zbog GDRP-a pravila za Europu i ostatak svijeta različita, pa iz WhatsAppa tvrde kako se za Europljane neće ništa promijeniti, korisnici su svejedno primorani prihvatiti nova pravila ako žele nastaviti koristiti aplikaciju. WhatsAppov potez, odnosno potez njihovog vlasnika Facebooka, i nije najbolje prošao u Njemačkoj.

“Novim pravilima korištenja formalno se ponovno dozvoljava obrađivanje podataka i širenje ovlasti za obradu podataka u budućnosti. Među tim podacima su i podaci o lokaciji, prenošenje komunikacijskih podataka trećim stranama – eksplicitno se navodi Facebook, uz dodatnu svrhu osiguravanja integriteta usluga, te verifikacija korisničkog računa među kompanijama kako bi se osiguralo funkcioniranje usluge na ‘odgovarajući način'”, opisuju iz hamburškog ureda te dodaju kako se uklonilo pravilo kojim se poruke poslane WhatsAppom neće dijeliti s Facebookom.

Nastavljaju kako ne postoji legalna osnova za takvu obradu podataka. Pravila po kojima se podaci dijele između kompanija nisu sumirana na jednom mjestu, već su raspršena kroz cijeli ugovor o korištenju. Pravila su nejasna, a ustanovljeno je kako je vrlo teško razlikovati koja se pravila odnose na Europu, a koja na ostatak svijeta.

KOMENTARI