instant fap

Nokia predstavila dva nova telefona

Kompanija Nokia predstavila je 26. novembra dva nova telefona, Nokia Asha 205 i Nokia 206 sa opcijom za trenutnu razmjenu sadržaja ”Slam” i opcijom za jednu ili dvije SIM kartice


Telefoni će biti dostupni u krajem ove godine po ceni od 62 dolara bez poreza i taksi. ”Slam” omogućava korisnicima da momentalno razmene multimedijalne sadržaje kao što su fotografije i video materijali sa prijateljima koji im se nalaze u blizini.

Ova opcija radi sa većinom mobilnih telefona koji poseduju podršku za bluetooth vezu, bez potrebe za uparivanjem uređaja i bez potrebe da i drugi korisnici posjeduju ”Slam”.

Sa samo nekoliko klikova, korisnici mogu preko ”Slam” servisa prebaciti sadržaj na drugi uređaj brže nego preko standardne bluetooth veze i bez protoka internet podataka.

Nokia Asha 205 poseduje taktilnu ”qwerty” tastaturu i specijalni Facebook taster, koji omogućava brži pristup profilu na ovoj društvenoj mreži.

Ovaj model telefona osmišljena je tako da omogući korisnicima da za samo par klikova stignu na svoje omiljene društvene mreže, pa tako postoje aplikacije za Twitter i i-Bad chat, a tu je i podrška za popularne e-mail naloge kao što je Gmail.

Nokia 206 posjeduje klasičnu alfanumeričku tastaturu i poveći ekran dijagonale 2,4 inča koji nudi dovoljno prostora za pretraživanje interneta, igranje igrica ili chat sa prijateljima.

Korisnici mogu uživati u brzom pristupu Facebook i Twitter nalogu direktno sa početnog ekrana.

Verzija telefona sa dvije kartice posjeduje i ekskluzivnu Nokia ”easy swap” tehnologiju koja korisnicima omogućuje laku zamjenu SIM kartice bez potrebe za gašenjem uređaja.

Timo Toikanen, izvršni potpredsednik jedinice za mobilne telefone kompanije Nokia, kazao je da njihovi najnoviji uređaji omogućuju korisnicima koji su aktivni na društvenim mrežama da iskažu svoje lične preferencije kroz dizajn, boju i inovativne odlike kao što je Slam.

“Oba uređaja karakteriše pouzdanost i kvalitet koji su karakteristični za kompaniju Nokia, a nude i pametnije internet iskustvo koje pomaže u uštedi novca danas i sutra”, dodao je Toikanen

Novi uređaji u potpunosti koriste prednosti Nokia express internet platforme, koja koristi Nokia cloud tehnologiju da bi se protok podataka smanjio i za 90 procenata, čime korisnici mogu dobiti mnogo pristupačniju cjenu korišćenja interneta.

Ovo uključuje i Nokija nearby veb aplikaciju koja korisnicima pomaže da otkriju tačke od interesovanja koje se nalaze oko njih, kao što su restorani, prodavnice bankomati i slično.

Izbor:b92.net

KOMENTARI