instant fap

Nova generacija sanskih gimnazijalaca

Nova generacija sanskih gimnazijalaca

Maturanti Gimnazije Sanski Most završili su sa redovnom nastavom. Maturante u narednom periodu očekuje polaganje maturskih ispita, a nakon toga uslijediće dodijela diploma i matursko veče.

U školskoj 2013/2014. godini ovu obrazovnu ustanovu je pohađalo 83 učenika završnih razreda, od čega su 73 učenika uspješno završila redovni nastavu, dok će preostalih 10 učenika koji iz nastavnih predmeta imaju po jednu ili više nedovoljnih ocjena, pristupiti polaganju popravnog ispita. Najviše je učenika sa odličnim uspjehom, kojih je 29, zatim 25 sa vrlodobrim, 17 sa dobrim, dok su 2 učenika sa dovoljnim uspjehom.

Prosječna ocjena ovogodišnje generacije maturanata sanske Gimnazije je 3,73. Polaganje završnih ispita održaće se od 2. do 11. juna. Odbrana maturskih radova održaće se 9. juna, dok je dodjela diploma planirana za 13. juni. Maturanti Gimnazije Sanski Most svoje matursko veče će proslaviti 16. maja, koja će tradicionalno biti održana u hotelu „Sanus“. Ovom događaju predhodit će defile kolone maturanata i njihovih profesora od Srednjoškolskog centra i glavnom gradskom ulicom do mjesta održavanja maturske večer

KOMENTARI