Nova generacija sanskih košarkaša

HomeSanski MostLokalne teme

Nova generacija sanskih košarkaša

Međunarodna sedmica mira u Sanskom Mostu

U okviru drugog kola Omladinske lige USK-a, pioniri OKK „Sana“ su u proteklu subotu u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu ugostili svoje vršnjake iz Košarkaškog kluba „Krajišnik“ iz Velike Kladuše.

Nakon uzbuljive završnice slaviili su gosti. Dječaci iz obje ekipe zaslužuju čestitke na prikazanoj igri i priredili su izuzerno dobru i neizvjesnu košarkašku predstavu u kojoj je uživalo pedesatak gledalaca u, mora se priznati, izuzetno hladnoj Gradskoj dvorani.

Na parketu se vodila izjednačena borba, a pobjednik je riješen u posljednjim sekundama. Mladi Kladušani su na kraju pobijedili sa samo dva poena razlike, a rezultat je glasio 46:48. Trener omladinskih selekcija OKK „Sane“ Amir Pašalić, kaže da je zadovoljan igrom svojih igrača i naglašava da je rezultat bio u drugom planu.

On ističe, da mladim sanskim košarkašima još treba dosta takmičarskog iskustva, te se nada da će iz utakmicu u utakmicu oni pružati daleko bolje partije. „

Treba još dosta raditi da se tehnički uigra ekipa. Pojedinim igračima je ovo bila prva zvanična utakmica, tako da su pojedine greške i opravdane. Cilj kluba je da se za naredni period stvori kvalitetna generacija sa takmičarskim iskustvom, a igra i zalaganje na terenu protiv Krajišnika daju nadu da za ovu generaciju dolaze bolji takmičarski dani. Mene su prijatno iznenadili sa svojom borbenošću, maksimalnim zalaganjem i disciplinovanom igrom.

Pokazali su ozbiljnost i ispoštovali sve što sam od njih tražio, no na kraju nisu imali sreće da slave pobjedu, ali to je sport“, rekao je trener Pašalić. Na kraju recimo, da OKK „Sana“ vrši upis novih članova, a svi dječaci zeinteresirani za košarku treba da se jave na treninzima kluba ili putem fb stranice ovog kluba.

Pored redovnih treninga i prvenstvenih utakmica mladi sanski košarkaši će učestvavati i na velikom broju turnira za njihov uzrast i stoga poruka iz kluba glasi „ Trenira – igraj – putuj – druži se“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0