instant fap

Nova hapšenja: Uhapšen poslanik u Skupštini USK Rasim Pajić, pretresa se MUP USK

Nova hapšenja: Uhapšen poslanik u Skupštini USK Rasim Pajić, pretresa se MUP USK

U radnim jutarnjim satima, agenti SIPA-e na čelu sa tužiocem Adnanom Tulićem krenuli su u nastavak akcije „Pero“. Kako portal KRAJINA.BA saznaje, slobode su lišene osobe za koje se sumnja da su bili posrednici prilikom prodaje / kupovine diploma.

Neslužbeno saznajemo da se radi o poslaniku u Skupštini Unsko-sanskog kantona Rasimu Pajiću iz A-SDA stranke i policijskom službeniku Alagi Čauševiću.

Pored njih dvojice, još bi 10-tak osoba trebalo biti pozvano na razgovor na temu trgovine diplomama.

Treba napomenuti da su i Admir Hadžipašić (A-SDA) kao i Rasim Pajić (A-SDA) obavljali funkciju Predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona.

S obzirom da je prije desetak dana uhapšen Admir Hadžipašić, Rasim Pajić je drugi visoki funkcioner A-SDA stranke koji je uhapšen u akciji „Pero“. Također, nekih od članova ove stranke su bili i predavači i zaposlenici na ovim školskim ustanovama i zato se građani Unsko-sanskog kantona s razlogom pitaju zašto se po ovom pitanju nije oglasio predsjednik A-SDA BIH Nermin Ogrešević.

Kako neslužbeno saznajemo iz izvora bliskih istrazi, u nekoliko državnih firmi u Cazinu, Bihaću i Bosanskoj Krupi je u posljednje vrijeme zaposlen veliki broj osoba sa spornim diplomama. Nakon što je sekretarica Admira Hadžipašića dala par šokantnih informacija o svemu tome, moguće je da će Tužilaštvo USK proširiti istragu na te firme i osobe sa spornim diplomama, kao i na rukovodeći kadar tih ustanova zbog moguće zloupotrebe službenog položaja.

Uskoro više informacija…

KOMENTARI