instant fap

Nova sezona za košarkaše u kolicima

Nova sezona regionalne NLB Wheel lige za košarkaše u kolicima započinje u subotu 11. novembra preliminarnim turnirima u Zagrebu i austrijskom Feldkirchenu.

Košarkaški invalidski klub „Sana“ iz Sanskog Mosta nastupit će u grupi B, u kojoj se još nalaze KIK „Zagreb“ i KIK „Slovenija“, dok će se u grupi A takmičiti  KK „3K“ Sarajevo, austrijski  RSV „Karnten“  i KKI Vrbas iz Banja Luke.   Najbolje dvije ekipe iz svake grupe plasirat će se na polufinalni turnir, koji će biti održan 2. marta naredne godine u Sarajevu, dok je finalni susret zakazan za kraj aprila u Ljubljani.
Sanski košarkaši su dosada četiri puta osjavali šampionsku titulu u ovoj ligi, a prošle godine su  u finalu igranom u Ljubljani porazili  italijanski  klub „Castelvecchio“.
Predsjednik KIK „Sane“, Dževad Hujić, se nada da će sanski košarkaši i peti put za redom podići pehar za najbolju ekipu u regionu.
„Titulu je uvijek lakše osvojiti, nego odbraniti i s toga nas naredne subote u Zagrebu očekuju teške utakmice. Uz to, skoro sve ekipe su se pojačale za ovo takmičenje, a trebamo svi biti svjesni da za protivnike imamo ekipe koje dolaze iz zemalja u kojima se znatno više ulaže u ovaj sport. Ipak,  ja vjerujem u naše igrače. Uspjeh ove ekipe je što dugi niz godina igraju zajedno i dobro se poznaju jer osim što skupa izgaraju na takmičenjima, druže se i prijatelji su van terena. Sad ne mogu ništa obećati, ali samo znam da će igrači borbenošću i maksimalnim zalaganjem dati sve od sebe da pokušamo ponovo napraviti  dobar rezultat“, rekao je Hujić.
Pored takmičenja u NLB ligi, košarakaši „Sane“  će se takmičiti još na tri fronta. Brane titulu državnog prvaka prvenstva BiH košarke u kolicima, ambicije su da se ponovo pokuša osvojiti i KUP BiH, a naredne godine očekuje se još jedan izlazak na međunarodnu scenu u Ligi prvaka.
Radio Sana košarkašima i rukovodstvu KIK „Sane“  želi prvo puno zdravlja i sportske sreće uz želju da sa osvajanjem vrhunskih rezultata nastave kako u tekućoj, tako i u nerednim godinama. No, bez obzira na predstojeće rezultate, treba ipak istaći, da su se do sada bezbroj puta sanski košarkaši pokazali kao najbolji ambasadori grada Sanskog Mosta, ali i države BiH. S toga na kraju recimo, hvala Vam momci!!

KOMENTARI