Nova Škoda Superb donosi velike promjene eksterijera i unutrašnjosti

HomeAUTO

Nova Škoda Superb donosi velike promjene eksterijera i unutrašnjosti

Renderi nove Škode Fabije djeluju obećavajuće

Sljedeća generacija Škodinog modela Superb donijet će velike promjene, kako eksterijera, tako i unutrašnjosti, piše Auto Express.

Škoda je napravila značajan korak naprijed kada s najnovijom Octavijom i potpuno novim električnim SUV-om Enyaq iV, no nije zaboravila ni svoju flagship limuzinu i karavan koja ove godine slavi 20. rođendan. Četvrta generacija Superba je primijećena tokom testiranja, a donijet će novi pristup u dizajnu eksterijera. Također, dobit će i potpuno novu unutrašnjost kada se pojavi na tržištu 2024. godine.

Foto: Auto Express
Foto: Auto Express

Superb je još uvijek baziran na modularnoj MQB platformi Volkswagen Grupe, no testni model je otkrio blago povećanje dužine i međuosovinskog rastojanja, što će ga dodatno razlikovati od Octavije, modela koji je također “porastao” u svojoj četvrtoj generaciji.

Pomenuto povećanje dužine će biti iskorišteno za izgled eksterijera, uključujući nešto duže stražnje vješanje i gotovo coupeovsku liniju krova. Bočni profil će biti poboljšan snažnim ramenim linijama koje se protežu bokovima. Rešetka hladanjaka će također biti “radikalnija”.

Foto: Auto Express
Foto: Auto Express

Superb će pokretati posljednja generacija motora s unutrašnjim sagorijevanjem iz Volkswagen Grupe, uključujući 2,0-litarske benzinske i dizelske motore koji će zadovoljavati Euro 7 standarde emisije, a koji će vjerovatno biti na snazi od 2025. godine. Novi Superb će također biti dostupan s novim plug-in hibridnim pogonom.

U unutrašnjosti se također očekuje revolucija uključujući način interakcije korisnika s kontrolama.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0