instant fap

Nova ulična rasvjeta u Ključkoj ulici i Lolinom sokaku

Nova ulična rasvjeta u Ključkoj ulici i Lolinom sokaku

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji ulične rasvjete u užem gradskom području. Podsjećamo, u većem broju ulica završena je ugradnja nove led rasvjete, te je tom prilikom izvršeno postavljanje novih LED lampi na postojećim stubovima javne rasvjete, a danas su pomenuti radovi završeni u Ključkoj ulici i naselju Lolin sokak.

Ovaj projekat implementira Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, izvođač radova je firma Elektromontaža iz Ključa, ukupno je ugrađeno oko 20 novih rasvjetnih tijela, a u narednim danima se očekuje zamjena lampi u Bosanskoj i Podgrmečkoj ulici. Ralizacijom ovog projekta veći dio užeg dijela grada dobiće savremenu i najmoderniju rasvjetu, a bitno je naglasiti da se korištenjem ovakve rasvjete ostvaruju i značajne uštede električne energije.

Pored toga, LED rasvjeta posebno dolazi do izražaja u noćnim satima, obzirom da se postiže duplo veći nivo osvjetljenja nego što je to slučaj sa dosadašnjom rasvjetom, što će u značajnoj mjeri uticati na veći stepen bezbjednosti prilikom kretanja pješaka i vozila.

KOMENTARI