instant fap
NaslovnicaUncategorized

NOVA VLADA U KRAJINI?

NOVA VLADA U KRAJINI?

Zbog činjenice da je Premijer Vlade USK-a odbio Skupštini dostaviti Izvještaj o radu Vlade, koji je predviđen programom rada Skupštine, danas će se poslanici u Skupštini opredijeliti za glasanje o povjerenju Vladi. Nakon što je premijer Saračević u kontinuitetu odbijao provoditi stavove organa SDA stranke u ovoj su se stranci jednoglasno opredijelili da mu uskrate povjerenje.

Povjerenje Saračeviću u SDA izgubljeno je od onog trenutka kad se opredijelio za podršku kriminalnom lobiju iz partnerske A SDA koja je iz Unsko – sanskih šuma i Direkcije cesta crpila ogromna financijska sredstva za podršku svojim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima. U svome mandatu, Saračević je uporno odbijao suradnju sa načelnicima iz redova SDA a još upornije pružao podršku Ogreševiću iz A SDA. Vladom su iz sjene zapravo upravljali osuđeni direktor Merhameta Rifet Hozanović i Predsjednik SDA Bihaća Sead Kadić. Jedino je Saračević izvještaje redovito podnosio ovom liderskom dvojcu…

Većina stranaka, pozicije i opozicije u skupštini USK-a se jučer opredijelila da na poziciji Premijera Vlade USK-a podrži Predsjednika KO SDA USK-a Šemsudina Dedića. Za razliku od Saračevića koji je zadovoljavao čelnike interesnih lobija, u Dedićevom mandatu Premijera Vlade USK-a, sve općine su bile ravnopravne i ravnomjerno su dobivale značajnu financijsku podršku.

Ostaje dilema hoće li Dedić jaku poziciju ministra u Vladi Federacije zamijeniti premijerskom u Krajini. Kao mogući kandidat za mandatara nove Vlade jutros se u političkim kuloarima pojavilo i ime Huseina Rošića koji je rodom Cazinjanin a živi u Bihaću. I Rošić slično Dediću uživa povjerenje šireg spektra političkih stranaka u Skupštini USK-a, a i u široj javnosti bi bio prihvaćen zbog rejtinga veoma uspješnog poslanika SDA.

Odgovor na dilemu Dedić ili Rošić nećemo dugo čekati, kao što je sigurno – da se Saračević sa premijerske vraća na poziciju najbližeg suradnika Emdžada Galijaševića u organ uprave Bihać…

KOMENTARI