instant fap

Nova vlast u kantonu Sarajevo

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su s 18 glasova ZA, 15 glasova protiv i jednim suzdražnim glasom imenovali novi saziv kantonalne vlade na čijem čelu će naredne dvije godine biti premijer KS-a Suad Zeljković

Ministrica pravde i uprave KS-a je Velida Memić, Zlatko Petrović ostaje obavljati dužnost ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša, ministar stambene politike je Čedomir Lukić, a Jusuf Bubica ministar saobraćaja.

Novi ministar unutrašnjih poslova je Nermin Pećanac, Ministarstvo privrede vodit će Emir Hrenovica, a Ministarstvo finansija Muhamed Kozadra.

Eldan Lokmić novi je ministar zdravstva, a Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade vodit će Damir Marjanović, dok će Ivica Šarić voditi Ministarstvo kulture i sporta, Muamer Bandić novi je ministar za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice, a ministar za boračka pitanja je Asim Džambasović.

Potvrđivanjem nove Vlade Kantona Sarajevo razrješava se Vlada kojoj je nepovjerenje izglasano na sjednici odlukom Skupštine Kantona Sarajevo 21. septembra, a koju su činili premijer i ministri iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH te ministri iz Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

Nakon glasanja premijer i ministri položili su svečanu zakletvu.

KOMENTARI