instant fap

Novac prepreka za dalje liječenje

Novac prepreka za dalje liječenje

Liječenje  24-godišnjeg Jasmina Deranića na specijaliziranoj oftamološkoj klinici „Svjetlost“ dovedeno je u pitanje zbog teške ekonomske situacije u kojoj živi ovaj mladić skupa sa svojom majkom.

U proteklih nešto manje od godinu dana on je podvrgnut nizu zdravstvenih tretmana kako bi mu se spasio vid. Tretmani su obavljeni u Specijaliziranoj oftamološkoj klinici „Svjetlost“ u Banja Luci i Zagrebu. Međutim, prepreka u daljem liječenju ovog mladića su teške socijalne prilike u kojima živi. Sem opasnosti od gubitka vida ovaj mladić je suočen i sa teškim oblikom dijabetesa od kojeg boluje od ranog djetinjstva. Nakon što su se sa njegovom sudbinom upoznali preko medija, ljudi iz klinike „Svjetlost“ ponudili su Jasminu besplatan tretman u spašavanju njegovog vida.

U proteklom periodu na kliničkim  centrima „Svjetlosti“ u Banjaluci i Zagrebu obavljeno je niz laserskih operacija na Jasminovim očima kojima je mladiću spašen vid, obzirom da je bila realna opasnost da potpuno oslijepi. Međutim, Jasmin i njegova majka, zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalaze nisu u prilici da odlaze na dalje tretmane. Jednostavno, nemaju novce za putne troškove. Mladić živi skupa sa svojom majkom Nerminom Islamović u maloj skromnoj kući u selu Kruhari.

Majka je nezaposlena, a Jasmin zbog svojih zdravstvenih problema nesposoban za bilo kakav rad. Novca za egzistenciju jedva da imaju, a za plaćanje drugih troškova da se i ne priča. Ovaj mladić od svoje četvrte godine boluje od dijabetesa, opake bolesti koja je ostavila trajne posljedice po njegovo zdravlje i prijeti da mu zauvijek oduzme vid.

U borbi s opakom bolešću majci i sinu je najveći protivnik njihovo teško socijalno stanje, obzirom da nemaju nikakvih primanja. Neobjašnjivom odlukom komisije za reviziju kantonalnog ministarstva za socijalnu politiku, Jasmin je nedavno ostao i bez osamdeset maraka socijalne pomoći koju je primao.  Za liječenje Jasmina potrebna je materijalna podrška i pomoć humanih ljudi.

Svi koji žele da pomognu u liječenju ovog mladića mogu to učiniti uplatom na žiro račun kod „Šparkase bank“ broj: 21-65463-646388 s naznakom za Jasmina Deranića

KOMENTARI