instant fap
NaslovnicaUncategorized

Novčana pomoć za Hairiće iz Švedske

Novčana pomoć za Hairiće iz Švedske

Na adresu porodice Hairić danas je stigla značajna novčana pomoć koju su prikupili mještani Vrbanje koji žive i rade u Švedskoj. Novčanu pomoć je Nedžmini Hairić, supruzi teško oboljelog Nermina, predao Suad Mehinagić.

On je istakao kako je njegove zemljake, koji su tokom rata protjerani u pomenutu skandinavsku zemlju, duboko ganula sudbina porodice Hairić, te su se organizirali i prikupili novčanu pomoć u iznosu od 2400 maraka. Mehinagić je i sam demobilisani borac Armije RBiH, a zanimljivo je kako je bio u istoj jedinici kao i oboljeli Nermin Hairić.

Kako smo saznali od Nedžmine, njen suprug se trenutno nalazi na tretmanu hemoterapije na Kliničkom centru Sarajevo, a liječnici kažu kako se njegovo zdravstveno stanje poboljšalo.

Istovremeno, odvijaju se radovi oko rekonstrukcije kuće koja je kupljena za porodicu Hairić humanitarnim prilozima i sredstvima dobrih ljudi. Radovi su poodmakli i na proljeće bi porodica mogla već useliti u novi dom.

Podsjećamo da je Nermin teško obolio od karcinoma na plućima, te da nije više u stanju da izdržava suprugu i četvoro maloljetne djece. Teška sudbina Hairića pogodila je dobre ljude širom svijeta i do sada su prikupljena značajna sredstva za njihovo stambeno zbrinjavanje i liječenje.

Nermin Hairić je maloljetan stupio u redove Armije RBiH, bio je pripadnik „Sedamnaeste krajiške viteške brigade“, te je kao mitraljezac prošao mnoga ratišta.

KOMENTARI