instant fap

Nove cijene goriva na pumpama u Federaciji BiH

Nove cijene goriva na pumpama u Federaciji BiH

U Federalno ministarstvo trgovine konstantno pristižu zahtjevi za odobrenje novih, nižih cijena goriva, potvrđeno je jutros za Radiosarajevo.ba u Sektoru za cijene i analizu tržišta.

“Zahtjevi se odnose na sniženje cijena dizela i benzina za pet do deset feninga. Cijene će biti od 2,26 do 2,41 KM, u zavisnosti od pumpe u Federaciji BiH. Smatramo da će i dalje dizel biti malo skuplji u odnosu na benzin”, dodano je za Radiosarajevo.ba iz Federalnog ministarstva trgovine.

Saznajemo da su vlasnici pumpi još krajem prošle sedmice uputiti obrazac ovom ministarstvu, što znači da snižavanje cijena se može očekivati već danas.

U prosjeku litar dizela u Federaciji BiH košta oko 2,46 KM, mada se već tokom dana ili eventualno sutra na nekim pumpama očekuje niža cijena.

Generalno, kako kažu u Ministarstvu trgovine, cijene bi trebale biti niže za oko pet feninga nego na kraju prošle sedmice.

Ovo je samo nastavak smanjenja cijena goriva u FBiH koje je krenulo 8. novembra. Od tada, ovo je drugo pojeftinjenje cijene goriva”, dodali su za naš portal iz Federalnog ministarstva trgovine.

KOMENTARI