instant fap

Nove kazne za sanske vozače

Nove kazne za sanske vozače

Kako su nas informisali iz  Policijske stanice Sanski Most, u dane 01./02. i 02./03. novembra izvedene su dvije pojačane kontrrole učesnika u saobraćaju.  Akcije su izvedene na osvnovu mjesečnog plana u vremenskim terminima od 23 do 03 sata iza ponoći sa akcentom na kontrolu upravljanja motornim vozilom pod dejtvom alkohola, kontrolu kretanja vozila utvrđene stacioniranim radarom,  kontrolu upravljanja neregistrovanim motornim vozilom, kontrolu upravljanja vozilom nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole, kontrolu upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, kao i druge prekršaje.
U akciji su učestovole tri motorizovane i dvije pješačke patrole koje su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sproveli na magistralnom putu M – 15 na dionici Novo Naselje – Šejkovača, zatim na regionalnom putu R – 405, te na području užeg dijela grada.
Kako se navodi u saopćenju za javnost, kroz realizaciju ovih akcija ukupno je kontrolisano 120 vozača i vozila, pregledano je 78 vozila, upozoreno je 8 vozača, legitimisano 7 nepoznatih lica, a zbog počinjenih prekršaja koji su uoćeni prilikom kontrole ukupno je uručeno 17 prekršajnih naloga. Od tog broja 11 naloga je uručeno zbog upravljanja vozilom pod dejtstvom alkohola, 1 nalog zbog manje tehničke neospravnosti vozila, 1 nalog zbog upravljanja neregistrovanim motornim vozilom, 2 naloga zbog prekoračenja dozvoljenje brzine kretanja motornog vozila i 2 naloga iz ostalih prekršaja. Iz saobraćaja je tokom kontrole isključeno 11 vozača i 1 motorno vozilo.
Iz Policije stanice sanski Most pozoravaju vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako policijski službenici na terenu ne bi morali provoditi kaznene mjere.r

KOMENTARI