instant fap

Nove saobraćajne kontrole

Pripadnici Policijske stanice Sanski Most će u petak i subotu izvršiti nove akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, akcije su nastavak provođenja planskih aktivnosti u okviru kampanje pod nazivom „Pazi kakav trag ostavljaš“, a koja se provodi po osnovu Akcionog plana za provođenje mjera iz dokumenta „Polazne osnove strategije sigurnosti cestovnog saobraćaja Federacije BiH 2008./2013. godine“ i koja ima za cilj poboljšanje sigurnosti drumskog saobraćaja. Akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju u petak i subotu će se sprovesti u vremenskim terminima od 09 do 12 sati i od 23 do jedan sat iza ponoći.

Akcenat u prvom terminu je na kontroli tehničke ispravnosti motornih vozila i kontroli upotrebe mobilnih telefona od strane vozača tokom vožnje, a u drugom terminu sa akcentom na upravljanje pod dejstvom alkohola, upravljanje neregistrovanim motornim vozilom. Kako se navodi, tokom provođenja akcije pojačane saobraćajne kontrole, bit će izražajna intenzivnija kontrola i po osnovu drugih prekršaja koji su okarakterisani kao prekršaji od posebnog značaja za sveukupnu sigurnost saobraćaja. U akciji će učestovati četiri motorizovane patrole i policajci pozornici koji će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju izvesti na magistralnom putu M – 15 na dionici od Pobriježja do Šejkovače, zatim na regionalnom putu R – 405 na dionici Pobriježje – Došenovići, na području Lušci Palanke, te na području užeg dijela grada, navodi se u saopćenju Policijske stanice Sanski Most.

KOMENTARI