instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Novi asvalt u Lušci Palanci

Novi asvalt u Lušci Palanci

Zvaničnici lokalnih vlasti posjetili su danas Lušci Palanku gdje su u toku radovi na asvaltiranju saobraćajnica i ulica u središtu ovog najvećeg povratničkog mjesta na području općine Sanski Most. Ukoliko vremenske prilike posluže izvođače, svi građevinski radovi trebali bi biti okončani u narednih nekoliko dana.

Za mještane Lušci Palanke ovaj projekat ima veliki značaj i unaprijediće kvalitet njihovog života. Inače radi se o investiciji koja je vrijedna 152 hiljade maraka. Dio sredstava ranije je osiguran zahvaljujući Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica FBiH, dok je ostatak obezbjedila lokalna vlast. „Radi se o projektu presvlačenja asvaltnim zastorom saobraćajnice čija je ukupna dužina 960 metara, kao i trotoara. Radovi koje izvodi firma „Divel“ odvijaju se dobrom dinamikom.“, istakao je direktor Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, Selvir Korlat. Predsjedavajuća Općinskog vijeća Sanski Most, Desanka Miljević, istakla je kako se radi o najznačajnijem projektu u Lušci Palanci u poslijeratnom periodu. „Želim se zahvaliti Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica FBiH i resornom ministru Edinu Ramiću, te našem federalnom poslaniku Asimu Kamber, čijim je angažmanom praktično izlobiran ovaj projekat.

Također, zahvaljujem i lokalnim vlastima i nadam se kako ćemo nastaviti dobru saradnju kako bismo u budućnosti realizirali što veći broj ovakvih projekata.“, istakla je Miljevićeva. Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, izrazio je uvjerenje kako će pomenuti projekat doprinijeti kvalitetu života mještana na ovim prostorima. „Najbitnije je da na svim lokacijama gdje smo započeli projekte radove završimo do početka ljetne sezone.

Zbog toga apelujem na sve izvođače da pokušaju okončati sve projekte za koje imaju ugovore.“, rekao je Hasanbegović. Inače, Lušci Palanka je najveće povratnička mjesna zajednica na području sanske općine, a u poslednjih nekoliko godina sve je više investicija u ovaj podgrmečki kraj koji obiluje bronim prirodnim resursima i predstavlja jedan od najljepših dijelova sanske općine.

KOMENTARI