instant fap

Novi Audi Quattro stiže 2015.god.

Audi priprema automobil koji će predstavljati nasljednika čuvenog modela Audi Quattro iz osamdesetih godina dvadesetog vijeka. Planirano je da se novi model pojavi na tržištu 2015, u znak obilježavanja 35 godina od pojavljivanja originalnog Audija Quattro.
Audi Quattro je svojevremeno bio veoma uspješan kao reli automobil, ali je stekao veliku popularnost i kao serijski model za svakodnevnu vožnju.

Prema pisanju Auto Bilda, novi Quattro, koji ima kodnu oznaku Q35, proizvodiće se u kupe verziji, a cijenom i dimenzijama biće pozicioniran između Audija TT i modela R8.

Audi Q35 biće opremljen petocilindričnim turbo-punjenim motorom i moći će da razvije oko 400 ks. Motor će najvjerovatnije biti preuzet sa modela TT RS.

Pogonski agregat biće uparen sa sedmostepenim mjenjačem sa duplum kvačilom i elektronski kontrolisanim quattro pogonom na svim točkovima. Audi planira da Q35 ne bude teži od 1.400 kg, što će se postići korišćenjem različitih legura i materijala od ugljeničnih vlakana.

Automobil će izgledom podsjećati na koncept Quattro iz 2010. godine, a nakon konvencionalne verzije, moguće je da će se Audi odlučiti i za hibridni “plug-in” model. Njemački proizvođač planira da širom svijeta godišnje plasira 10.000 primjeraka novog Audija Quattro.

KOMENTARI