instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Novi detalji porodične drame: Ljiljana nije prijavila prijetnje supruga

Novi detalji porodične drame: Ljiljana nije prijavila prijetnje supruga

Slaviša Ratković (52) iz Trebinja je u posljednje vrijeme često malteritrao i prijetio supruzi Ljiljani Ratković (51), ali ona to nije željela da prijavi policiji.
Tvrde ovo za Srpskainfo Ljiljanini prijatelji, nakon što ju je Ratko ubio hicem iz pištolja, a zatim i sebi pucao u glavu.

Ubistvo se desilo u utorak poslijepodne u zgradi Fonda zdravstva RS u Trebinju, kada je Ljiljanu Ratković , kćerku ratnog predsjednika Trebinja Božidara Vučurevića, ubio suprug Slaviša, sa kojim je bila više od tri decenije u braku.

Nesretnoj ženi suprug je pucao u glavu iz pištolja dok je bila za pultom za ovjeravanje zdravstvenih knjižica. Iskoristio je trenutak kada je kao dežurni radnik bila sama u prostoriji, a zatim je pokušao samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Prema saznanjima Srpskainfo, Ratkovići su u posljednje vrijeme imali problema u braku, a nastradala Liljana se vratila kod roditelja prije dvadesetak dana.

“Bilo je i prijetnji i maltretiranja od strane supruga. Ona to nikada nije željela prijaviti policiji, a i svoje najbliže je smirivala da od toga neće ništa biti, da će sve biti dobro i eto kako je tragično završila. Cijeli život su živjeli u komšiluku, poslije bili u braku u istom naselju, nevjerovatno da se ovako završi”, rekla je jedna od Ljiljanih poznanica.

Ona kaže da je Slaviša posljednjih godina volio da popije, a da Ljilja nije mogla da vjeruje da neko sa kojim je provela najveći dio života i ima troje odrasle djece može nešto nažao da joj uradi.

Dežurni tužilac Žarko Milić rekao je da je Slaviša u utorak poslijepodne oko 15 sati došao na šaltere Fonda zdravstva, gdje se kratko zadržao, a zatim se vratio oko 15.40, kada se i dogodilo ubistvo.

“U ruci je nosio ukrasnu kesu, prošao je s druge strane šaltera, gdje je Ljiljana bila sama, izvadio pištolj i pucao supruzi u glavu. Zatim je pucao u sebe, a metak je ušao kroz uho. Postoje snimci na bezbjednosnim kamerama”, istakao je Milić, koji je ovo krivično djelo okarakterisao kao nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Obdukcija je pokazala da je Ljiljana ubijena jednim metkom i da je smrt nastupila trenutno.

Da se dogodila porodična tragedija policiji je prijavljeno oko 19 sati, kada je i nađeno beživotno tijelo Ljiljane i njenog supruga u teškom stanju.

“Primjetili su članovi Ljiljine porodice da nešto nije u redu. Zvali su je na telefon; nije se javljala, a znali su da je dežurna. Kada su prošli pored zgrade u kojoj je Fond zdravstva vidjeli su automobil koji su imali Ratkovići parkiran ispred zgrade, odmah posumnjali i pozvali policiju”, rekao je izvor Srpskainfo. 

Komšije u susjednim zgradama u kompleksu „Agrokopa“, gdje je i zgrada u kojoj je Fond zdravstva, kažu da se ništa nije čulo iza 15 sati, a kada su čuli hitnu oko 19 sati mislili su da je nekome u komšiluku pozlilo od velike vrućine.

“Ne mogu da vjerujem, znam ženu dugo, poznajem cijelu porodicu, da se ovakva tragedija mogla desiti. Živjeli su 30 godina skupa, izrodili djecu, postali baka i djed… Čula sam hitnu oko 19 sati, ali sam mislila da je nekom u komšiluku pozlilo. Kad se pronijela vijest o tragediji i kad smo vidjeli policiju ostali smo svi u šoku od koga se još ne možemo oporaviti. Ne sjećam se da se ovakva tragedija dogodila u Trebinju”, rekla je jedna od stanarki naselja „Agrokop“. 

U trebinjskoj filijali Fonda zdravstva za Srpskainfo su rekli da Ljilja nikada nije pričala o svojim porodičnim problemima.

“Sve je stoički podnosila, bila je jedan od najvrednijih radnika i sve je zadatke obavljala na vrijeme. Malo ko je znao da se nešto dešava u njenom privatnom životu, nikome se nije žalila”, kažu Ljiljanine kolege.

Za život Ljiljaninog supruga Slaviše, koji je počinio ubistvo i pokušao samoubistvo, i juče su se borili ljekari u Kliničkom centru u Podgorici gdje je u utorak veče prevezen u teškom stanju iz trebinjske bolnice.

Ljiljana Vučurević bit će sahranjena danas u 17 sati na groblju u selu Konjsko na Zubcima.

Ljiljana i Slaviša imaju dvije odrasle kćerke i sina, kao i dvoje unučadi. Slaviši je brat poginuo u proteklom radu, pa roditelji imaju samo njega.

Slaviša ima automehaničarsku radnju u naselju Gorica, gdje su živjeli, a Ljiljana je prije zaposlenja u Fondu zdravstva imala butik u centru Trebinja.

KOMENTARI