instant fap

Novi detalji rušenja egipatskog aviona

Novi detalji rušenja egipatskog aviona

Nekoliko minuta prije pada aviona EgyptAira u četvrtak ujutro u Sredozemlje uređaji su otkrili dim u avionu, pokazuju podaci koji se automatski prenose na servere aviokompanije.

“U avionu je bio požar”, kazao je stručnjak za vazduhoplovstvo Tim van Beveren.

Prema CNN-u podaci o dimu potekli su s automatskog sistema ACARS koji kontinuirano prenosi podatke o letu iz avion na server kompanije koja upravlja avionima.

“Sistem je poslao vrlo jasne informacije. Otkriven je dim u zahodu”, kazao je van Beveren dodajući da je minutu kasnije otkriven dim i u prostoru sa zrakoplovnom elektronikom.

“Proučavamo ta izvješća”, kazao je neimenovani dužnosnik egipatske uprave za civilno zrakoplovstvo. “U ovom trenutku ne možemo ih ni zanijekati ni potvrditi”.

Airbus 320 EgyptAira nestao je s radara u četvrtak rano ujutro sa 66 osoba ubrzo nakon što je napustio grčki zračni prostor na letu iz Pariza do Kaira.

U petak su otkriveni dijelovi tijela, prtljaga i ostaci aviona 290 kilometara sjeverno od egipatskog grada Aleksandrije. Europska svemirska agencija objavila je da je satelit snimio u četvrtak moguću mrlju goriva dugačku oko dva kilometara oko 40 kilometara jugoistočno od posljednje poznate lokacije aviona.

Crne kutije s leta EgyptAir MS804 još nisu locirane i uzrok pada nije poznat.

Potraga je nastavljena u subotu a francuski ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault sastaje se s obiteljima 15 francuskih državljana koji su bili na tom letu. Francuski, grčki i egipatski brodovi i avioni pretražuju moguće mjesto pada.

Avion je bio na visini od 11.300 metara kad je nestao s radara 45 minuta prije predviđenog slijetanja u Kairo. Prije nestanka s radara podaci pokazuju da je avion oštro skrenuo i potom počeo naglo ponirati, objavio je grčki ministar obrane u četvrtak.

KOMENTARI