instant fap

Novi izazov za sanske košarkaše

Narednog vikenda na rasporedu je 3. kolo prvenstva Kantonalne lige USK u košarci za juniore i seniore. OKK „Sana“ iz Sanskog Mosta  u subotu će ugostiti KK „Krajišnik“ iz Velike Kladuše.

Utakmica juniora između ova dva kluba  počinje u 16:30 sati, dok će seniorske ekipe snage odmjeriti od 18 sati.
Seniori sanskog košarkaškog kluba su izuzetno dobro započeli takmičarsku sezonu. Na startu prvenstva Sanjani su na svom terenu porazili „Mladost“ iz Bosanskog Petrovca, a u proteklu nedjelju su na gostovanju savladali i KK „Bužim“ i trenutno dijele prvo mjesto sa KK „Linometal“  iz Cazina koji također ima dvije pobjede. Prema rječima trenera seniorske ekipe „Sane“ Emira Lasića, teško je prognozoirati narednu utakmici jer su svi klubovi za sanske košarkaše nepoznanica obzirom da se od ove sezone, a nakon sedam godina pauze ponovo zvanično takmiče.
„Mi ćemo svakako pokušati doći i do treće pobjede kako bi nastavili pobjednički niz , te u utakmici sa Limometalom za 15 dana odlučivali o prvaku jesenjeg dijela šampionata. O ekipi Krajišnika malo toga znamo, a oni do sada imaju po jednu pobjedu i poraz. Ono što mogu reći je da se radi o ekipi koja se nekoliko godina uspješno takmiči u kantonalnom prvenstvu i da imaju nekoliko kvalitetnih i iskusnih igrača. Kladušani dolaze da se nadigravaju i da pokušaju ostvariti pobjedu, te nas s toga očekuje teška utakmica“, rekao je trener Lasić.
Kad je riječ o juniorima OKK „Sane“, oni su u dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježili dva  poraza. Očekuje se da mladi sanski košarkaši protiv svojih vršnjaka iz Krajišnika daju svoj maksimum, kako bi i oni okusili slast pobjede.
Iz OKK „Sana“ upućen je i poziv navijačima i simpatizerima kluba da u što većem broju dođu u subotu u Gradsku dvoranu i daju potrebnu podršku sa tribina sanskim košarkašima

KOMENTARI