instant fap

Novi izazov za sanske rukometaše

Kako su nas informisali iz Rukometnog kluba „Sana 7“ iz Sanskog Mosta, narednu prvenstvenu utakmicu ovaj klub će odigrati u subotu, 1. decembra.


U okviru 9. kola prvenstva Prve lige Federacije BiH grupa sjever, sanski rukometaši će ugostiti momčad Rukometnog kluba „Lukavac“. Utakmica u Gradskoj dvorani počinje u 18 sati. Gostujuća ekipa se nalazi u gornjem dijelu tabele i trenutno je na četvrtom mjestu sa 18 bodova, dok su Sanjani  osmi na prvenstvenoj ljestvici sa osam osvojenih bodova.
Prema riječima trenera sanskih rukometaša, Ibrahima Alihodžića, pred njegovim igračima je teška utakmica, obzirom da Lukavčani u Sanski Most dolaze da ostvare pobjedu.
„ Lukavac se u ovoj sezoni znatno pojačao, a cilj  kluba je visok plasman, te eventualno osvajanje i prvog mjesta. Do sada su ostvarili šest pobjeda i samo dva poraza, što dokazuje da se  radi o kvalitetnoj i iskusnoj ekipi koja dobre partije pruža i na strani. Teško je prognozitrati rezultat, jer poznato je da „Sana 7“ u ovom prvenstvu igra sa znatno podmlađenim sastavom i još neiskusnim igračima.

Uz to, mi i u ovu utakmicu ulazimo oslabljeni  jer zbog povrede neće nastupiti iskusni pivot Dino Okanović, upitan je nastup i strandardnog igrača Mersada Talića, dok se još nekoliko igrača žali na lakše povrede. Ipak, ja očekujem da igrači koji budu branili boje kluba daju svoj maksimum i da borbenom igrom pokušamo ostati neporaženi.“, kaže trener Alihodžić.
Iz Rukmetnog kluba „Sana 7“ upućen je poziv građanima, a posebno vjernim navijačima ovog kluba, da u što većem broju u subotu dođu u Gradsku dvoranu i da velikom podrškom sa tribina podrže i pomognu mlade sanske igrače.
U ostalim susretima se sastaju: Bosna TS – Bihać, Sloboda Solana – Banovići, Krajina – Tuzla, Omladinac – Maglaj i Jajce – Žepče. /

KOMENTARI