Novi kamion za odvoz smeća/ Uskoro vozilo za pranje gradskih ulica

HomeLokalne temeSanski Most

Novi kamion za odvoz smeća/ Uskoro vozilo za pranje gradskih ulica

Video nadzor na gradskom deponijom

Javno komunalno preduzeće „Sana“ obnovilo je vozni park kupovinom novog kamiona za odvoz smeća, koji je već stavljen u funkciju.

Prema riječima tehničkog direktora ove firme, Faruka Alagića, nabavka novog kamiona izvršena je u saradnji s Ministarstvom za prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK, koje je u ove svrhe izdvojilo 20 hiljada maraka. „Trenutno, raspolažemo s četiri ovakva vozila što će u narednom periodu značajno povećati efikasnost kada se radi o obavljanju ove vrste komunalnih usluga“, rekao je Alagić.

Ovom prilikom iz JKP „Sana“ su još jednom upozorili vlasnike domaćinstava koji nemaju sklopljene ugovore o odvozu smeća da je njihovo zaključivanje zakonska obaveza. Ističu kako je to naročito značajno iz razloga što se bliži ljetni period kada su količine smeća na području Sanskog Mosta višestruko veće u odnosu na preostali dio godine. Sem nabavke pomenutog vozila, u JKP „Sana“ također uskoro planiraju kupovinu specijalnog vozila za čišćenje i pranje gradskih ulica.

Iako se već nekoliko godina nalazi u stečaju, ova firma je u međuvremenu uspjela stati na zdrave noge što svjedoči o tome da stečajni proces, ukoliko se kvalitetno vodi, može dovesti do ekonomskog ozdravljenja privrednog subjekta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0