instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Novi mihrab i mimber krase TRNAVSKU ljepoticu

Novi mihrab i mimber krase TRNAVSKU ljepoticu

Uzvišeni Gospodar je u Kur'anu objavio da su onī koji Njega i Onaj svijet vjeruju, namaz obavljaju i zekat udjeljuju, te se nikog sem Allaha ne boje, Njegovi odabrani robovi koji Njegove džamije grade i održavaju. 

Sadić Ešrefa i Osman iz džemata Trnova su se svojim hajratom upisali na listu takvih Allahovih robova. Oni su, na ime uređenja unutrašnjosti svoje džamije izdvojili 20.000 KM, te je trnavska ljepotica sada ukrašena potpuno novim mihrabom i minberom, te još nekim detaljima rezbarenim prelijepom islamskom ornamentikom u drvetu.

HAJRAT PRED DUŠE VOLJENIH

Ono što je još jedna posebnost i lijep ibret ovog hajrata je činjenica da je bračni par Sadić ovaj hajrat namijenio kao VAKUF, odnosno “trajnu sadaku” pred duše rhm. Šabanović Fehke, Have i Feriza, Ešrefinij roditelja i brata, što je, po riječima Allahovog poslanika, a.s., jedan od najkorisnijih načina slanja milošta dušama onih koji su se vratili svome Gospodaru od koje će itekako imati koristi na Vječnom svijetu.

Lijep je to primjer živih koji ne zabiravljaju svoje bližnje i koji im hedije i milošte šalju na način koji će im koristiti i sa kojim će Uzvišeni Allah zadovoljan biti.

Allaha Milostivog molimo da primi ovaj hajrat Osmana i Ešrefe i sevape ukabuli onima kojima su namijenjeni, a dobročiniteljima da nafaku uveća i bereket u njoj podari.

KOMENTARI