instant fap

Novi poraz “Sane 7”

U okviru 9. kola prvenstva Prve lige Federacije BiH grupa sjever, rukometaši „Sane 7“ iz Sanskog Mosta su u subotu rezultatom 26:34 na svom terenu poraženi od ekipe  Rukometnog kluba „Lukavac“.

Sanski rukometaši su dobro otvorili utakmicu i poveli sa 4:1, ali je to sve što su uradili u ovoj utakmici koju treba što prije zaboraviti. Sanjani su tokom cijelog susreta igrali nepovezano i pravili veliki broj  grešaka, što su igrači gostujuće ekipe znalački iskoristili i sasvim zasluženo slavili visoku pobjedu. Trener sanskih rukometaša, Ibrahim Alihodžić, u ovoj utakmici na domaćem terenu se nadao osvajanju barem jednog boda, ali se na kraju razočarao. On je rekao da je jednostavno zakazala cijela ekipa, a posebno ključni igrači koji su nosioci igre.
U ostalim susretima su postignuti sljedeći rezultati: Bosna TS – Bihać 31:27, Sloboda Solana – Banovići 36:20, Jajce – Žepče 25:25, Krajina – Tuzla 37:34 i Omladinac – Maglaj 30:37.
Na čelu tabele je i dalje Maglaj sa maksimalno osvojenih 27 bodova, Sloboda Solana na drugom mjestu ima tri manje, a na trećem mjestu je Lukavac sa 21 bodom. Četrvro je Jajce sa 19 bodova, Krajina na petom mjestu ima 15 bodova, dok su šesta Tuzla i sedmoplasirano Žepče sakupili po13 bodova.  Sana 7 je ostala na osmom mjestu sa osam bodova, Banovići su deveti sa sedam bodova, po četiri poda imaju Bosna TS i Bihać, a na začelju tabele je Omladinac sa tri osvojena boda.
U narednom kolu rukometaši „Sane 7“ gostuju kok ekipe Žepče, a u ostalim susretima se sastaju: Bihać – Banovići,  Maglaj – Jajce,  Bosna TS – Krajina, Lukavac – Sloboda Solana i Tuzla – Omladinac.

KOMENTARI