instant fap

Novi poraz sanskih rukometaša

Proteklog vikenda igrano je 7. kolo prvenstva Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjever. Rukometni klub „Sana 7“ iz Sanskog Mosta na svom terenu pretrpio je težak poraz od RK „Sloboda Solana“ iz Tuzle. Gosti su slavili sa visokih 21:38.

Ovaj poraz sanskih rukometaša bio je i očekivan. Naime, Tuzlaci imaju izuzetno kvalitetan i iskusan sastav, kome je cilj plasman u Premijer ligu BiH. Vidjelo se i u Sanskom Mostu da s pravom konkurišu da od naredne sezone pređu u viši rang takmičenja. Ekipa je tehnički uigrana, imaju nekoliko vrsnih pojedinaca, posebno šutera sa vanjskih pozicija, efikasni su, a posebno borbeno igraju u odbrani. S toga, slobodno možemo reći, podmlađeni sastav sanskog rukometnog kluba nije imao šanse da napravi iznenađenje protiv veoma jake ekipe „Sloboda Solane“.

Naime, poznato je da  sastav „Sane 7“  čine nekoliko iskusnih igrača, a  boje kluba većinom brane juniori i kadeti iz omladinskog pogona ovog kluba, kojima treba više samopouzdanja i takmičarskog iskustva. Dokaz je, da su sanski rukometaši dobro otvorili utakmicu, prvih deset minuta bilo je izjednačeno 5:5, ali onda Sanjani prave grešku za greškom kod dodavanja, tokom utakmice su promašili oko 10  dobrih prilika, a nisu iskoristili i čak šest sedmeraca. Sve u svemu, i više nego zaslužena pobjeda Tuzlaka.
U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati:  Bosna TS – Maglaj 26:30, Krajina  – Žepče 39:29, Omladinac – Lukavac 27:30, Tuzla- Bihać 30:30 i Jajce – Banovići 23:16.
Na čelu tabele je i dalje Maglaj sa maksimalno osvojenih 18 bodova, dok po tri boda manje imaju druga Sloboda Solana i trećeplasirani Lukavac. Na četvrtom mjestu je Jajce sa 15 bodova, peta je Krajina sa 12 bodova, Tuzla je na šestom mjestu sa 10 bodova, a bod manje na sedmom  mjestu ima Žepče. I pored poraza Sana 7 je ostala na osmom mjestu sa 7 bodova,  deveti su Banovići sa šest bodova, Bihać na desetom mjestu ima 4 boda, jedanaasti je Omladinac sa tri boda, a na začelju tabele je Bosna TS sa samo jednim osvojenim bodom.
U narednom kolu sanski rukometaši putuju u Banoviće, gdje se sastaju tamošnjim istoimenim klubom, a u ostalim susretima se sastaju: Bihać – Sloboda Solana, Lukavac – Jajce, Žepče Omladinac, Maglaj – Krajina i Tuzla – Bosna TS.

KOMENTARI