Novi poziv u reprezentaciju za Senadu Cerić

HomeLokalne temeSanski Most

Novi poziv u reprezentaciju za Senadu Cerić

Senada Cerić uspješna na golu juniorske reprezentacije BiH

Senada Cerić, izuzetno talenentovana golmanica ŽF/NK Sana 2014, dobila je novi poziv ženske U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske utakmice protiv Crne Gore.

Ženska juniorska (U-19) reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u subotu u sportsko turističkom kompleksu “Grad sunca” u Trebinju u sklopu priprema za prijateljske utakmice protiv Crne Gore, koje će se odigrati u Budvi 1. i 3. juna.

Na spisku selektora Dragana Jevtića za ove susrete nalazi se 20 fudbalerki: Josipa Radoš (Široki Brijeg), Senada Cerić (Sana 2014), Sajra Handžić (Fortuna), Ajla Mujezinović (Sloboda), Tijana Ićanović (SK Sturm, Austrija), Almasa Pandžić (IFK Varnamo, Švedska), Elvira Hasanović (Vanersborg FK, Švedska), Lamija Duvnjak (Iskra), Berina Huseinović (Sarajevo), Ana Buhač (Široki Brijeg), Radmila Ždero (Radnik Bumerang), Naida Haračić (Iskra), Amra Omeragić (Sarajevo), Đuka Stojanović (Radnik Bumerang), Elma Huremović (Sjomarkens IF, Švedska), Maja Jelčić (SFK 2000), Ana Marija Milinković (SFK 2000 Sarajevo), Helena Dabić (Lokomotiva), Magdalena Brtan (Iskra) i Irma Kurtagić (Dosjobro IF, Švedska). Utakmice sa Crnom Gorom su dio priprema i selektiranja ekipe za utakmice Lige nacija koje će se odigrati od 19. do 25. oktobra, a u grupi sa BiH se nalaze još Crna Gora, Estonija i Armenija.

Od ove godine, Liga nacija je na osnovu rezultata iz prethodnih godina podijeljena u A i B diviziju, a mlade fudbalerke BiH se nalaze u grupi 6 u B diviziji.

Samo će prvoplasirane ekipe izboriti plasman u narednu rundu i najbolja drugoplasirana ekipa iz svih šest grupa, a s obzirom na to da će se turnir igrati u Bosni i Hercegovini, mlade fudbalerke će imati veliku šansu da se plasiraju u viši rang.

Senada Cerić je ranije već pozivana u kadetsku i juniorsku Reprezentaciju BiH.

Prva utakmica je na programu u utorak u 17 časova, a druga u četvrtak u 11 časova. Senadi Cerić želimo mnogo sreće i uspjeha na predstojećim utakmicama

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0