instant fap

Novi Premijer iz Sanskog Mosta?!

Novi Premijer iz Sanskog Mosta?!

Predsjednik KO SDA USK-a Šemsudin Dedić, u jučerašnjoj izjavi za medije, najavio je razgovore o formiranju nove parlamentarne većine na USK-a. Lideri stranaka SDA, DF-a i SBB-a su se već dogovorili da u svim kantonima treba doći do promjena i da vlast treba biti formirana po vertikali od državnog do kantonalnog nivoa.

Interesantno je da će se ova većina formirati i do nivoa općina, što bi omogućilo potpunu funkcionalnost i sinhronizaciju u djelovanju vlasti od najnižeg do najvišeg nivoa.

“Razgovori na temu formiranja većina po kantonima su već obavljeni na nivou predsjednika stranaka koje će činiti koaliciju na državnom i federalnom nivou. Radi boljeg funkcionisanja, vlast mora biti formirana po vertikali i to je stav koji svi oni dijele. Želimo da proces formiranja vlasti na USK bude transparentan, dakle da prekinemo dosadašnju praksu gdje se nove većine formirale preko noći po kafanama i gdje u prvom planu nikad nisu bila konkretna rješenja za dobrobit građana već lične interese zastupnika i stranaka”, rekao nam je Dedić.

Dedić je u svojoj izjavi istakao činjenicu nepostojanja bilo kakve razvojne vizije od strane aktualne Vlade. A činjenica da je stvoren potpun haos u školstvu, zdravstvu i javnoj upravi, da se zakoni prilagođavaju pojedincima, najbolji je argument da se ova Vlada što prije razriješi.

Sekretar OO SDA Sanski Most Mensur Seferović, nam je potvrdio da se razgovori o formiranju nove parlamentarne većine već vode i da će veoma brzo biti implementirani. 

„Ono što je bitno naglasiti je činjenica da će OO SDA Sanski Most kandidirati budućeg Premijera Vlade USK-a. Naravno, sve će to ovisiti o tome koja će Općinska organizacija dobiti poziciju ministra u Vladi Federacije BiH. Za našu Općinsku organizaciju obe su pozicije interesantne i bit ćemo spremni na kompromis sa našim kolegama iz drugih općina“, istakao je Seferović u izjavi za medije.

KOMENTARI