instant fap

Novi prvenstveni okršaji za sanske rukometaše

Novi prvenstveni okršaji za sanske rukometaše

Narednog vikenda igraju se utakmice 5. kola prvenstva Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjeVer. Rukometaši „Sane 7“ će ugostiti ekipu RK „Žepče“, dok RK „Budućnost“ gostuje u Lukavcu gdje će snage odmjeriti sa tamošnjiim istoimenim rukometnim klubom.

U ostalim susretima se sastaju: „Tuzla“ – „Bihać“, „Kakanj“ – „Banovići“ i „Bosna TS“ – „Sloboda solana“.
Na čelu tabele je „Sloboda solana“ sa 12 osvoneih bodova, odnosno sa stopostotnim učinkom. Po tri boda manje imaju drugoplasirano „Žepče“ i treći „Kakanj“, na četvrtom mjestu su „Banovići“ sa sedam bodova, a „Sana 7“ je sa dvije pobjede i šest bodova na petom mjestu prvenstvene ljestvice. Šesti je „Bihać“ sa četiri boda, a slijede tri ekipe sa po jednom pobjedom u dosadašnjem dijelu prvenstva, a to su sedma „Tuzla“, osma „Bosna TS“ i deveti „Lukavac. Na začelju tabele je „Budućnost“ bez osvojenih bodova.
Dakle, ljubitelji rukometa u Sanskom Mostu će predstojećeg vikenda moći uživati u utakmici između „Sane 7“ i „Žepča“. Utakmica se igra u subotu u Gradskoj dvorani sa početkom u 18 sati. Radi se o dvoboju ekipa sa dugogodišnjim stažom u prvoligaškom društvu, a u prošloj sezoni u obje utakmice slavili su rukometaši „Žepča“. S toga je predstojeća utakmica prilika da se Sanjani osvete za poraze iz prošlog prvenstva, ali i da se eventualnom pobjedom približe ekipama iz gornjeg dijela tabele. No, biće teško, jer se RK „Žepče“ znatno pojačao u ovoj sezoni, te i u Sanski Most dolaze po nove bodove.

Kako nas je informisao trener „Sane 7“, Ibrahim Alihodžić, sanski klub spremno dočekuju ovu važnu utakmicu.
„ Znamo da za protivnika imamo veoma jaku ekipu, koja se pojačala sa nekoliko starijih i iskusnih igrača. Oni dolaze po bodove, ali i mi imamo kvalitet, tako da se očekuje teška utakmica i grčevita borba za bodove. Svi igrači su spremni, a ono što raduje da je nakon saniranja povrede počeo trenrati i Burzić, koji bi trebao dobiti određenu minutažu. Pokušaćemo odigrati kvalitetnu utakmicu, bez većih grešaka i očekujem povoljan rezultat. Nadam, se da će igrači dati svoj maksimum“, rekao je trener Alihodžić. On je istakao da na ovoj utakmici očekuje u veliki broj navijača jer je itekako potrebna i velika podrška publike.
Kad je riječ o predstojećoj utakmici rukometaša „Budućnosti“, mladi sastav ovog kluba u Lukavac putuje da se nadigrava i stiče nova takmičarska iskustva. Za ovaj sanski rukometni klub rezultati su, barem za sada, u drugom planu jer zbog povreda i dalje ne nastupa nekoliko starijih igrača. Od igrača najmlađeg sportkog lolektiva u Sanskom Mostu bolji rezultati se očekuju u narednim sezonama, a do tada ovi mladići vrijedno rade i uče.

 

KOMENTARI