instant fap

Novi radovi na igralištu u Vrhpolju

Mještani Vrhpolja privode kraju glavne infrastrukturne radove na svome igralištu. Juče su izvođeni radovi na potpornom zidu. U temelje zida utrošeno je 17 m3 betona koje je donirala općina Sanski Most.

Radovi će se nastaviti kako bi se svi veći građevinski zahvati završili prije zime. Na proljeće se radovi nastavljaju na polaganju umjetne trave i rasvjete, odnosno reflektora. Odziv mještana Vrhpolja na podršci izgradnje svaki dan dobiva veću podršku i sve više mještana se uključuje financijskom podrškom.

Iz sportskog udruženja Vrhpolje najavljuju da će nakon završetka ovog projekta pokrenuti i druge projekta kako bi Vrhpolje zaslužno dobilo poziciju koje mu pripada. Jedan od projekata na kojem Udruženje planira raditi je snimanje dokumentarnog filma GALAJA 1992. Snimanjem tog filma zabilježit će se ratni period 1992 i historijski dokumentovati ratna deševanja u Vrhpolju u navedenom periodu. Prezentacija ovog projekta pripremljena je za ljetni period iduće godine. Biće to prilika da se mladi Vrhpoljčani diljem svijeta upoznaju o jednom teškom historijskom momentu kroz koji su prošli njhovi sugrađani, rodbina i prijatelji.

KOMENTARI