Novi Samsung u samo par dana ‘porazio’ iPhone!

HomeUncategorized

Novi Samsung u samo par dana ‘porazio’ iPhone!

Heroji našeg grada- Majstori košarke u kolicima

Kolika je popularnost Samsungova Galaxyja S3 najbolje vidimo po primjeru iz Velike Britanije gdje je u samo nekoliko dana od dolaska na tržište postao popularniji od iPhonea.

oš od kada je početkom svibnja predstavljen novi model iz Samsungove Galaxy S serije bilo je jasno da će ovaj smartphone postati jedan od najpoželjnijih mobilnih uređaja na tržištu.

Galaxy S3 prošlog se tjedna pojavio na 28 svjetskih tržišta (uskoro bi se trebao pojaviti i u Hrvatskoj, ali točan datum još nije poznat), a kolika je njegova popularnost pokazali su podaci kompanije uSwitch.com koja u Velikoj Britaniji prati popularnost mobilnih uređaja po rezultatima online pretraživanja i prodaje.

Tijekom prošlog mjeseca najpopularniji mobilni uređaj kojeg su Britanci pretraživali na internetu bio je Appleov iPhone 4S, no čim se Galaxy S3 pojavio na tržištu odmah je prestigao iPhone i postao najtraženiji i najpopularniji smartphone.

Zanimljivo je da je iPhone 4S jako kratko predvodio ovu ljestvicu, samo oko mjesec dana, a prije njega jedanaest mjeseci prvo mjesto kao najpopularniji model držao je Samsungov Galaxy S2 koji je na Mobile World Congressu proglašen najboljim telefonom u 2011. godini.

Kolika je popularnost Samsungovih pametnih telefona (uostalom, ova je kompanija globalni predvodnik na cjelokupnom mobilnom, ali i smartphone tržištu) najbolje govori podatak da se, prema podacima uSwitcha, među deset najpopularnijih pametnih telefona u Velikoj Britaniji nalaze čak četiri njihova modela – osim Galaxyja S3 i S2 koji zauzimaju prvo i treće mjesto, na petom mjestu nalazi se model Ace, dok se na šesto mjesto smjestio Galaxy Note.

Među top 10 telefonima Apple ima dva svoja modela – iPhone 4S na drugom i iPhone 4 na sedmom mjestu, a osim Applea i Samsunga još su samo dvije kompanije, odnosno njihovi telefoni dospjeli na top 10 ljestvicu – HTC koji sa svojim modelom One X drži četvrto mjesto, dok se modeli One S i One V nalaze na osmom i devetom mjestu te Sony čiji smartphone Xperia S drži deseto mjesto.

Koji je po vama trenutno najbolji pametni telefon? Slažete li se s Britancima da je to Galaxy S3 ili ste više naklonjeni iPhoneu, odnosno HTC-u i njegovom modelu One X?