instant fap

Novi uspjeh mladih džudista

Novi uspjeh mladih džudista

Mladi sanski judisti nastavljaju sa uspjesima. Na 15. Međunarodniom judo turniru “SALONA OPEN 2016“ koji je u proteklu subotu održan u Solinu, Republika Hrvatska, najmlađi članovi judo kluba “Sana“” su ostvarili još jedan odličan uspjeh osvojivši jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Drugo mjesto na ovom izuzetno jakom sportskom događaju osvojila je Amina Kadirić, dok je trećeplasirani u veoma jakoj konkurenciji bio Zaim Šušić.

Da se radi o velikom uspjehu govori i podatak da je na turniru nastupilo 650 takmičara iz 8 zamalja: Austrija, Crna Gora, Češka, Bosna i Hercegovina,Slovenija,Srbija,Bugarska i domaćin Hrvatska.

Trener sanskih judista, Muhamed Kolaković, nije krio oduševljenje novim dobrim rezultatima svojih takmičara, ali i općenito uspjesima kluba u posljednje vrijeme. „ Moramo napomenuti da su naši najmlađi takmičari u proteklih 15 dana donijeli u svoj grad osam medalja i to 3 zlatne,3 srebrne i 2 bronzane.

Također, treba istaći da su i ostali takmičari pokazali veliku borbenost na posljednjem turniru, ali i dokazali da vrijede mnogo, te da će na kraju doći i rezultat koji će biti vrijedan pažnje.U klubu smo veoma zadovoljni nastupom naših malih heroja koji su bili ponosni sportski ambasadori našeg grada Sanskog Mosta.Čestitam im još jednom“, istakao je trener Kolaković.

KOMENTARI