instant fap

Novi uspjeh sanskih judista

Članovi Judo kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta nastavljuju ostvarivati zapažene rezultate van granica BiH. U proteklu subotu održan je Međunarodni judo kup „Jaska 2012“  u Jastrebarskom,  Republika Hrvatska, na kojem je nastupilo 408 takmičara iz 29 klubova iz Slovenije,  Mađarske, Srbije, Rusije, Irana, Bosne i Hercegovine i domaćina Hrvatske.

Na ovom velikom takmičenju sanski judisti su osvojili dvije medalje, jednu zlatnu i jednu srebrnu. Zlatom se okitio Binladen Krupić koji je imao tri borbe i ostvario tri pobjede, dok je srebrnu medalju osvojila takmičarka Melina Dautović, koja je ostvarila dvije pobjede i dva poraza. Trener Judo kluba „Sana“, Muhamed Kolaković ističe da su se u veoma jakoj konkurenciji njegovi takmičari ipak uspjeli popeti na pobjedničko postolje.
„Napominjem da je takmičar Binladen Krupić oduševio sve prisutne i opravdao svoj odlazak na judo kup „Jaska“. U klubu smo zadovoljni nastupom naših takmičara i nadamo se da će na sljedećem turniru ostvariti još bolji rezultat“, rekao je Kolaković.
Naredno takmičenje na kojem bi trebali nastupiti mladi takmicari iz Judo kluba „Sana“ je 49-ti „ Nagaoka kup“ u Ljubljani.

KOMENTARI