instant fap

Novi uspjeh taekwondo kluba „Galaja“

Mladi sanski sportisti Imran Midžan i Dursum Hasanić,  članovi taekwondo kluba „Galaja“  nastavlju ostvarivati zapažene rezultate na međunarodnim turnirima.

Na Internacionalnom kikboxing turniru „Sarajevo open 2012“  u tri discipline: low kick u ringu, kick light i light contact za kadete, juniore i seniore, a koji je održan  sali „Ramiz Salčin“ na Mojmilu,  Midžan se okitio sa dvije zlatne mjedalje, dok je Hasanić osvojio jednu srebrnu medalju.
Kako nas je informisao Husein Bećirevič, trener taekwondo  kluba „Galaja“, Imran Midžan je nastupio u juniorskoj konkurenciji  u disciplini light contactu u dvije kategorije -63 kg i – 69 kg. Do zlatnog odličja je došao nakon što je svoje protivnike pobijedio u čak devet borbi. Dursum Hasanić je na ovom takmičenju osvojio srebrnu medalju u konkurenciji stariji kadeti, također disciplini light contact  u kategoriji – 74 kg, a ostvario je pobjede u tri borbe.
Naredno takmičenje na kojem će nastupiti takmičari „Galaje“ je kantonalno prvenstvo USK u taekwondou koije će se održatu u narednu nedjelju u Cazinu

KOMENTARI