instant fap

Novi Zmaj iz doline Sane

Novi Zmaj iz doline Sane

Dino Hotić je rođen 26. jula 1995. godine u Ljubljani. Njegov otac Enes je iz Kamička , a majka iz Modriče, iako je rođena u Gradačcu.
Enes Hotić je u mladosti igrao nogomet. 

Roditelji su mu kao mala djeca došli u Sloveniju, otac sa dvije godine, majka sa četiri. Ipak, i tih samo nekoliko prvih godina života bilo je dovoljno da se zadovolje svi uslovi FIFA-e da Hotić postane reprezentativac BiH.

Dino Hotić se u domaćoj javnosti spominjao tek mjesec dana prije nego što je postao reprezentativcem BiH, za što je trebalo promijeniti njegovo sportsko državljanstvo iz slovenačkog u bh. 
Potpuno bez pomope one kakvu su donijele prijašnje promjene sportskog državljanstva Begovića, Medunjanina, Kolašinca, Hajrovića.

BiH je sa fudbalerom Maribora dobila eksplozivno desno krilo, koje kao lijevak nerijetko ulazi u sredinu terena.  Zahvaljujući brzoj promjeni pravca i dobroj tehnici često se zna naći sa loptom izvan kaznenog prostora.

Iako će se Dino Hotić tek morati dokazati za ozbiljniju minutažu u reprezentaciji, njegov adut je hrabrost zbog koje nerijetko preuzima odgovornost da ima loptu u svojim nogama i sam traži rješenje na terenu za važne šuteve, asistencije i druge ključne poteze.

Hotić je ranije nastupao za mlade selekcije Slovenije za koje je u 51 utakmici postigao 10 golova.  U Mariboru je još od 2013. godine, a nastupao je za Verzej i Krško.

U ovoj sezoni, u 20 utakmica za Maribor, postigao je pet golova i osam puta asistirao. Ukupno je igrao 153 utakmice za Maribor, uz 22 gola i 32 asistencije.

KOMENTARI