Novih 10 medalja za Karate klub “Hurije”

HomeLokalne temeSanski Most

Novih 10 medalja za Karate klub “Hurije”

HURIJE Akcija za kupovinu kombija

Mladi članovi Karate kluba „ Hurije “ su nastavili nizati odlične rezultate, a novi uspjeh su ostvarili na velikom karate turniru “Bushido Open 2021”, koji je proteklog vikenda održan u Banja Luci.

Karatisti Karate kluba „Hurije“ osvojili su ukupno deset medalja. Na tradicionalnom “Bushido Open 2021” održanom u Banja Luci, gdje je učešće uzelo 450 takmičara iz 6 država, sportaši Karate kluba „Hurije“ osvojili su deset medalja, pet zlatnih, tri srebrne i dvije bronzane. Zlatnim medaljama su se okitili: Adnan Alagić, Elma Memić, Ajna Sinanović, Azra Merdanović i Adnan Huzejrović.

Srebrne medalje su osvojili: Davud Smajić, Eman Hromalić i Sadija Krupić, a bronzane: Anab Mujanović i Ena Fatimić. Zasluge za novi uspjeh mladih sanskih hurija svakako pripadaju i treneru Kemalu Hodžiću Hepi koji je još jednom odlično pripremio svoje sportiste za veliko takmičenje. Iz Uprave kluba čestitali su svim takmičarima na ostvarenim rezultatima, kao i roditeljima na podršci.

Za mlade sanske karatiste nema odmora i oni nastavljaju sa redovnim i napornim treninzima za naredna takmičenja, jer već narednog vikenda očekuje ih nastup na Državnom prvenstvu za kadete, juniore i takmičare do 21 godine, koje će se održati u Bugojnu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0