instant fap

Novinar BBC-ja u rukama nosi ubijenog 11-mjesečnog sina

Fotografiju koju su u četvrtak objavili brojni svjketski mediji iza sebe krije nevjerovatnu intimnu priču o izraelskim zračnim napadima u pojasu Gaze.

Naime, na fotografiji se vidi kako Jihad Misharawi, BBC-jev novinar i snimatelj koji živi u Gazi, nosi tijelo svog 11-mjesečnog sina Omara kroz hodnik bolnice al-Shifa u Gazi.

Tu jednu jedinu fotografiju na kojoj se vidi sav užas posljednjih izraelskih napada na Gazu, ali i svih ratova, ubrzo su prenijeli i drugi mediji, a u roku od nekoliko sati viralno je podijeljena bezbroj puta.

Izraelska granata pogodila je Misharawijev dom u Gazi, ubila mu sina i svastiku, te ranila brata. Kako prenosi BBC, u trenutku kad je granata pogodila njegov dom nije bilo sukoba u blizini.

Paul Danahar, šef BBC-ja za Bliski istok, nakon nekoliko sati provedenih sa Misharawijem, na svom je Twitteru objavio:

“Postavlja se pitanje: ako Izrael može precizno ubiti čovjeka koji se vozi na motoru, kao što su rekli prošlog mjeseca, kako je onda ubijen Jihadov sin?”

Danahar je također podijelio fotografije Misharawijevog malog doma u Gazi, koji je dobrim dijelom uništen, te fotografiju ubijenog dječaka.

Urednik BBC-a Jon Williams je poslao svim kolegama izvještaj o smrti malog Omara.

“Naše misli su sa Jihadom i ostatkom našeg tima u Gazi. Ovo je posebno težak period za cijeli biro u Gazi. Imamo sreću da taj predani i hrabri tim radi za nas. Ova dešavanja su podsjetnik o svim izazovima sa kojima se mnoge naše kolege svakodnevno susreću”, stajalo je u obavještenju.

KOMENTARI