instant fap

Novo iskušenje za Podgrmeč

Pred nogometašima Podgrmeča iz Sanskog Mosta sutra je još jedna značajna utakmica.

U okviru završnice KUP-a Federacije BiH, sanski prvoligaš sutra putuje u Podhum kod Livna gdje se sastaje sa NK „Kamešnicom“, članom Druge lige F BiH grupa jug. Za Sanjane je sutrašnji protvnik nepoznanica, znaju samo da se takmiče u drugoligaškom prvenstvu Livanjskog kantona, ali su ipak optimisti pred ovaj važan susret. Šef  Stručnog štaba Podgrmeča, Benjamin Ključanin, kaže da će i na ovom gostovanju njegovi igrači ići na pobjedu.
„Protiv Kamešnice će nastupiti većinom oni ograči koji su imali manju minutažu u prvoligaškim utakmicama. To nije znak da podcjenjujemo protivnika jer uopće ne znamo jačinu i kvalitet sutrašnjeg domaćina. No, većina prvotimaca zaslužuje odmor i moramo poštedjeti one igrače koji su iznijeli teret u prva četiri kola, a pred nama je i teško gostovanje u narednu subotu kod Iskre u Bugojnu. Ipak, ja mislim da imamo kvalitet da se snažno suprostavimo Kamešnici i vjerujem u igrače koji će sutra braniti boje Podgrmeča. Nadam se pobjedi“, kaže Kjučanin.
Pomenimo, Podgrmeč je u dosadašnjem takmičenju u KUP-u USK  pobijedio Slogu iz Bosanske Otoke, Željezničara iz Bosanske Krupe  i Omladinca iz Pokoja. U finalnoj utakmici igranoj u Velikoj Kladuši poražen je sa 2:1 od cazinske Krajine, ali je sanski prvoligaš kao finalista izborio plasman u nastavku takmičenja na nivou Federacije BiH.
Sutra se u završnici federalnog KUP-a igra još sedam utakmica, sve počinju u 16:30 sati, a pobjednici će se direktno plasirati u 1/16 finala Kupa BiH. Sastaju se: ORAŠJE: Orašje – Sloboda, TOMISLAVGRAD: Tomislav – Krajina, ZENICA: Rudar – Radnik Hadžići, DONJI SVILAJ kod ODŽAKA: Mladost – Borac Jelah, VITEZ: Rijeka – Priluk i  PRAČA: Jahorina – Sašk Napredak.

KOMENTARI