instant fap

Novogodišnji koncert „K'o nekad u osam“

I ove godine će se održati humanitarni novogodišnji koncert pod nazivom „K'o nekad u osam“, kojeg sanski muzičari pod sloganom „Raja za raju“ organiziraju za podršku projektu djeci sa posebnim potrebama „Nada“  Sanski Most.

Ovaj humanitarno – zabavni događaj održat će se u četvrtak, 27. decembra, u prostoru stare gradske vijećnice u Sanskom Mostu sa početkom u 20 sati.
Na koncertu će nastupiti skoro svi mladi pop i rok bendovi i nekoliko samostalnih izvođača iz Sanskog Mosta ,te prigodnim programom i mališani iz centra „Nada“, kojima je i posvećen ovaj događaj. Sav prihod koji će biti ostvaren od prodaje ulaznica ili kroz razne vidove sponzorstva namjenjen je pomoći i finansiranju projekta „Nada“, koji se realizira poslijednjih nekoliko godina u sklopu nevladine organizacije Fondacija „AWO Domovinska bašta“. U okviru ovog projekta vrši se edukacija i socijalizacija djece s posebnim potrebama koja žive na području sanske općine.
S toga, koncert treba da posluži i kao prilika da javnost bude upoznata s pomenutim projektom koji je jedini projekat takve vrste u Sanskom Mostu posvećen djeci s posebnim potrebama.
Treba reći, da je prošlogodišnji koncert u potpunosti opravdao očekivanja. Oko 400 obožavaoca pop i rok muzike uživalo je u dobroj svirci i zabavi, a prikupljeno je oko 2.500 KM. Ideja o organiziranju humanitarnog koncerta rodila se spontano, a njeni inicijatori su nekolicina Sanjana koji djeluju u okviru  rok muzičkih grupa u Sanskom Mostu.

Organizatori se nadaju da će i ovogodišnji koncert proći u dobroj atmosferi, te da će posjeta i ovaj put biti dobra, a posebno se očekuje dobar odziv sponzora kako bi se prikupilo što više novčanih sredstava za podršku pomenutom projektu

KOMENTARI