Obama pozvao na mir u Svetoj zemlji

HomeVijestiGlobus

Obama pozvao na mir u Svetoj zemlji

Nijemci u suzama: “Ovo je kao Bosna poslije rata, sve nam je uništeno”

Mir treba da dođe u Svetu zemlju. Nikada nećemo izgubiti iz vida mir između Izraela i njegovih arapskih susjeda”, posebno Palestinaca, izjavio je Obama u kratkom govoru na aerodromu i naglasio da su Sjedinjene Američke Države ponosne što su najjači saveznik Izraela.
Barack Obama u srijedu je po dolasku u prvu posjetu Izrealu, otkako je američki predsjednik, pozvao na mir između Izraela i njegovih arapskih susjeda, posebno Palestinaca.
“Mir treba da dođe u Svetu zemlju. Nikada nećemo izgubiti iz vida mir između Izraela i njegovih arapskih susjeda”, posebno Palestinaca, izjavio je Obama u kratkom govoru na aerodromu i naglasio da su Sjedinjene Američke Države “ponosne što su najjači saveznik Izraela”.

Netanyahu je zahvalio svom gostu što “brani pravo Izraela na postojanje i što je hrabro branio ovo pravo pred Ujedinjenim nacijama”, aludirajući na protivljenje Washingtona nastojanjima Palestinaca da dobiju priznavanje svoje države u UN-u, javlja AFP.

“Na nestabilnom i nesigurnom Bliskom istoku, potreba za našim savezom je veća nego ikada. To je ključ za postizanje stabilnog i sigurnog mira kojem teži izraelski narod”, dodao je on.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0