instant fap

Obilježavanje Dana Armije RBiH u Sanskom Mostu

Obilježavanje Dana Armije RBiH u Sanskom Mostu

Nizom prigodnih sadržaja ovih dana se na prostoru Unsko – sanskog kantona obilježava 22. godišnjica formiranja Armije Republike BIH obzirom da je naš Kanton ove godine domaćin centralne manifestacije obilježavanja ovog historijskog datuma za našu državu. Bihać je domaćin centralne svečanosti, a cilj svega je prenijeti novim pokoljenjima istinu o značaju i ulozi Armije R BiH. Svečana akademija u Bihaću održat će se danas u 14 sati.

Armija Republike BiH osnovana je 15, aprila 1992. godine i od tada se taj datum slavi kao Dan armije. Osnovana je u cilju očuvanja i zaštite države i njene teritorije kao suverene, nezavisne i slobodne države svih njenih građana. Tokom ratnih godina prerasla je iz odbrambene, u oslobodilačku respektabilnu i jaku vojnu snagu, a njene pobjede zaustavljene su potpisivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma.

U Sanskom Mostu Dan armije će se obilježiti danas kada će u 10 sati predstavnici boračkih udruženja položiti cvijeće na spomeniku oslobodiocima na Trgu Ljiljana, te učenjem fatihe i minutom čutnje odati počast svima onima koji su svoje živote ugradili u temelje Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI