instant fap

Obilježavanje jedanaeste godišnjice smrti generala Mehmeda Alagića

Obilježavanje jedanaeste godišnjice smrti generala Mehmeda Alagića

Nizom prigodnih sadržaja i ove godine će u Sanskom Mostu biti obilježena jedanaesta godišnjica smrti generala Mehmeda Alagića, legendarnog komandanta i prvog poslijeratnog načelnika sanske općine. Tim povodom danas je održan peti, a ujedno i posljednji sastanak Organizacionog odbor za obilježavanje ovog značajnog datuma u novijoj historiji Sanskog Mosta na kojem je utvrđen program obilježvanja smtri ovog velikog bosanskog sina.
Prema utvrđenom programu, sutra će se u holu Srednjoškolskog centra za učenike Gimnazije i Mješovite srednje škole održati Čas istorije na kojem će o ratnom putu generala Alagića govoriti brigadir u penziji Senad Kljajić, ratni komandant u jedinicama Drudog korpusa Armije Republike BiH.
U petak, 7. marta od 09 do sati u staroj Gradskoj vijećnici na Trgu ljiljana bit će postavljena izložba likovnih i literarnih radova učenika osnovnih sanskih škola na temu lik i djelo generala Alagića. U istom prostoru u 10 sati bit će održana Akademija, a potom je u 11:45 sati predviđeno polaganje cvijeća na mezar generala Alagića koji se nalazi u neposrednoj blizini džamije u Fajtovcima, koja nosi njegovo ime. Nakon toga u ovom vjerskom objektu biće proučen tevhid pred dušu legendarnog komandanta Trećeg i Sedmog korpusa Armije RBiH.
I ove godine, na obilježavanju ovog datuma, se očekuje veliki broj delegacija državnog, federalnog i kantonalnog nivoa, zatim delegacije iz više bosanskohercegovačkih općina, ličnosti iz političkog, vjerskog i javnog života, brojni ratni saborci i prijatelji generala Mehmeda Alagića.Organizatori jedanaeste godišnjice obilježavanja smrti generala Alagića su boračke organizacija s područja sanske općine pod pokroviteljstvom Općine Sanski Most.autor: radiosana

KOMENTARI