instant fap

OBILJEŽAVANJE NOVE HIDŽRETSKE GODINE U DŽEMATIMA VRHPOLJE I DOŠCI-G.KAMENGRAD

OBILJEŽAVANJE NOVE HIDŽRETSKE GODINE U DŽEMATIMA VRHPOLJE I DOŠCI-G.KAMENGRAD

Pored gradskog džemata, džemati Vrhpolje i Došci-G.Kamengrad već tradicionalno prigodnim programima i sadržajima obilježavajući Novu hidžretsku godinu podsjećaju na značaj hidžre u historiji islama.

154536_1552960674915833_5656631018077272158_n

Tako je bilo i ove godine. Džemat Vrhpolje je, sedmicu ranije, organizirao malonogometni mektepski turnir, a uoči Nove h. godine, u sklopu mevludskog programa, dodijelio pehare i nagrade najboljima: I mjesto: džematu Vrhpolje, II mjesto: džematu Kruhari-Jezernice i III mjesto: džematu Zdena. U sklopu mevludskog programa koji su izveli imami sanskog Medžlisa, priređena je i promocija knjige “Riječ po riječ”, autora B. Perve, te dodijela paketića mektepskim polaznicima. Gost-vaiz na ovoj svečanosti bio je imam sarajevskog Medžlisa, Salih ef. Meštrovac.

Sutradan, prvi dan Nove 1436. h. godine u džematu Došci-G.Kamengrad priređen je svečani program koji su izveli mektepski polaznici i omladina. Svi mektepski polaznici darovani su novogodišnjim paketićima, a nakon programa priređen je veliki vatromet. Nakon programa, mladi džemata su nastavili druženje uz novogodišnju tortu i video-projekciju i razgovor na temu fenomena povretnika u islam, kao jedne od najljepših hidžri u savremenom svijetu. Drugom tortom su počašćeni mektepski polaznici uz već tradicionalnu mektepsku novogodišnju feštu.
Donosimo i nekoliko fotografija sa pomenutih svečanosti…

KOMENTARI