instant fap

Obilježili pedeset godina mature

Obilježili pedeset godina mature

Bivši učenici gimnazije u Sanskom Mostu, koji su davne 1963. Godine okončali školovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi, obilježili su danas pedeset godina od završetka mature.

Bila je ovo prilika da se nekadašnji školski drugovi susretnu nakon mnogo godina, a njihovo današnje druženje proteklo je uz mnogo neskrivenih emocija. N ažalost, iz niza razloga, mnogi iz razreda koji je 1963. Godine brojao četrdeset učenika, nisu mogli da prisustvuju današnjem obilježavanju. Poslije tačno pola vijeka, nedašnji srednjošklci su sada ljudi u poznoj životnoj dobi, ali su njihova sjećanja na školske dane koje su proveli u staroj zgradi gimnazije koja se nekada nalazila na lijevoj obali Sane u blizi i gradskog mosta, i danas vrlo živa.

Bivše gimnazijalce danas je ugostio je aktuelni direktor opće gimnazije u Sanskom Mostu, Velid Selman, te je istakao kako je ovo bila sedma generacija učenika koji su pohađali ovu školu. Poslije svih životnih godina, stari školski drugovi su, kako su istakli, potpuno sigurni u ispravnost stare izreke „od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba“. Školske dogodovštine, zgode i nezgode danas su prepričavane kao da su se desile jučer. Nekedašnji gimnazijalci su danas, kao nekada davno, prozvani po brojevima iz starog dnevnika koji je sačuvan, a mogli su da se prisjete i svojih ocjena koje su zapisane u ovoj staroj knjizi. Današnje okupljanje je, prema nepodijeljenom mišljenju svih prisutnih, jedna od najljepših stavri koja im se dogodila u poslendje vrijeme, a ovakva susrete i druženja preporučili su i svima drugima.

KOMENTARI