instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Objavljena prognoza do kraja jula: Šta kaže FHMZ, a šta AccuWeather

Objavljena prognoza do kraja jula: Šta kaže FHMZ, a šta AccuWeather

Nakon stabilne i nadprosječno tople prve sedmice jula, prodor sviježijeg i vlažnijeg zraka uslovit će destabilizaciju atmosfere iznad Bosne i Hercegovine. U utorak i srijedu očekuju se kiša, pljuskovi praćeni grmljavinom, a nije iskljućena i pojava grada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Od četvrtka (11. juli) prognozira se pretežno sunčano. U Bosni je u poslijepodnevnim satima moguć razvoj oblaka s pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 12°C i 18°C, a na jugu zemlje od 18 do 22°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 18°C i 24°C, a na jugu zemlje do 30°C, lokalno i do 32°C.

Pretežno sunčano uz blagi porast temperature zraka, prema raspoloživim sinoptičkim kartama očekuje se i u periodu od 15. – 22. juli. Rijetki popodnevni poljuskovi mogući su u planinskim i predplaninskim područjima kao i na sjeveru Bosne.

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 13°C do 19°C u Bosni, a na jugu zemlje do 22°C. Temperature zraka tokom dana u Bosni bit će od 26°C do 32°C, a u Hercegovini do 34°C.

AccuWeather

AccuWeather je objavio potpunu prognozu za juli i, prema njima, očekuje nas prilično kišovit juli, s najvišom temperaturom od 28 stepeni (za Sarajevo):

Prognoza za juli 2019. - undefined

KOMENTARI