Objavljena prognoza do subote – evo kad počinju pakleni dani

Homeinmedia danas

Objavljena prognoza do subote – evo kad počinju pakleni dani

Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan-sedlo 12; Bugojno, Sarajevo-Bjelave 14; Bihać, Sanski Most, Široki Brijeg 15; Tuzla, Zenica 17; Livno 18; Gradačac, Grude 21; Mostar 27;

Žuti meteoalarm već je upaljen i danas, i to za područje cijele BiH, a meteorolozi upozoravaju: “Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizicimeđu ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe.”

Bioprognoza: Jutarnji i prijepodnevni sati će biti ugodniji, izraženije u unutrašnjosti zemlje, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije, ne pretjerivati sa aktivnostima, te izbjegavati duži boravak na suncu uz provođenje mjera zaštite od vrućine. Preporučljivo je planirane aktivnosti obavljati u periodu sa više svježine, laganije se odijevati, konzumirati dovoljno tečnosti i postupati u skladu sa preporukama nadležnih službi.

Danas će na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine preovladavati sunčano i toplo. U zapadnim područjima moguća je mala do umjerena oblačnost. Vjetar veoma slab promjenjivog smjera. U Sarajevu sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura oko 32 °C.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: