instant fap

Objavljena prognoza za naredne dane

Objavljena prognoza za naredne dane

U petak, 16.7.2021. prognozira se umjereno oblačno vrijeme u centralnim područjima Bosne, a prema sjeveru i sjeveroistoku Bosne pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Prijepodne u sjeveroistočnoj Bosni očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina, koji su od sredine dana prema poslijepodnevu izgledni širom Bosne te, usljed jačeg porasta oblačnosti, na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Usljed većeg priliva vlažnog, ali i nešto svježijeg zraka sa sjeveroistoka, u večernjim satima intenzivnije padavine se očekuju na prostoru Krajine, naročito izražene u noći na subotu, kada može lokalno pasti i iznad 20 mm. Bez padavina na jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini južni i jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 17 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 °C.

U subotu, 17.7.2021. pod utjecajem visinske ciklone prognozira se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će povremeno biti i izraženiji.

KOMENTARI