instant fap

Obnova Džamije Zalihovac

Riječ džamija je arapskog porijekla i nastala je od korijena džeme‘a, što znači: sastaviti, spojiti, skupiti, (po)staviti zajedno itd. U arapskom jeziku džamija se kaže el-džami‘, a u bosanskom je džamija. Od istog korijena je nastala i riječdžemat (ar. džema‘atun), u značenju: skup, zajednica, grupa, okupljenost. Džamije su, dakle, mjesta gdje se muslimani okupljaju radi obavljanja zajedničkog namaza, edukacije i drugih vjerskih manifestacija.

„Allahove džamije grade i održavaju oni koji u Allaha i u onaj svijet vjeruju i koji namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se je, na Pravom putu.“ (Et-Tevbe, 18)

Džamije su tokom povijesti islama uvijek smetale neprijateljima islama i muslimana. Zbog toga su uvijek bile prve na udaru, u svim ratovima. Rušene su do temelja, spaljivane, granatirane, skrnavljene… Često su i njihovi temelji uklanjani kako bi se na taj način zameo svaki trag da su uopće i postojale. Neprijatelji islama su uvijek bili svjesni da bez džamije nema ni muslimana jer, život muslimana je nezamisliv bez džamije/mesdžida.

Ž  I  R  O      R  A  Č  U  N  na kojega je moguće uplaćivati novčana sredstva za

IZGRADNJU DŽAMIJE ZALIHOVAC STARI MAJDAN:
■Raiffeisen  BANK dd
■Bosna i Hercegovina
■INSTRUCTIONS  FOR  PAYMENT

■Beneficijary´s Bank: Reiffeisen bank  dd BIH Sarajevo
■Swift code:     RZBABA2S
■Address:  Danijela Ozme 4, Sarajevo, BIH
■Details of Beneficiary:
■Name of Beneficiary:  MEDZLIS  IZ  S  MOST
■Address:  UL VAHIDBEGOVA
■Account  no of  Bbeneficiary:BA391610635000378740
■______________________________________
■SVRHA UPLATE: DONACIJA ZA  IZGRADNJU DZAMIJE  ZALIHOVAC  STARI MAJDAN

GRADJEVINSKI ODBOR dobrovoljno, bez ikakve prisile ikoga od starane bilo koga , bez ikakve naknade i sa željom da se poslovi , dužnosti i obaveze oko budućeg rada na džamiji što čistije i transparentnije obavljaju i još jednom ponavljam… dobrovoljno su se prijavili slijedeći članovi

Paunović Hasan – predsjednik

Bešić Ismet        – blagajnik

Zahić Fadil         – zadužen za rad na administraciji

Kadić Muhamed       – član

Hasanić M. Edin       – član

Bešić Reuf               – član

Bešić Samir              – član

Punović Sabahudin  – član

KOMENTARI