Obuka za buduće ronioce

HomeLokalne temeSanski Most

Obuka za buduće ronioce

Uspjeh ronioca Tarika Muhića

Ronilački klub „Vir“ iz Sanskog Mosta ovih dana privodi kraju obuku za buduće ronioce koja je organizovana u saradnji s Civilnom zaštitom Unsko-sanskog kantona.

Kurs za ronioce bio je otvoren za sve koji su zainteresirani za ovaj vid sporta, a biće organiziran i u narednim godinama. Organizovana je teoretska i praktična obuka koja je provedena na lokalitetu bazena „Vodeni park“.

U sklopu obuke polaznici su edukovani za ronjenje u suhom odijelu, noćno ronjenje, podvodnu navigaciju kao i druge segmente u ovom zanimljivom sportu. Također, ovakva edukacija ima i važnu društvenu svrhu, budući da je Ronilački klub „Vir“ inkoporian u Civilnu zaštitu Općine Sanski Most te se po potrebi angažuje u vanrednim i kritičnim situacijama kada je to potrebno.

Ronilački klub „Vir“ egzistira u Sanskom Mostu već dugi niz godina, te okuplja sportske entuzijaste, ekologe i zaljubljenike u Sanu i njene ljepote. Sem u sportskim aktivnostima, članovi ovog kluba su angažirani u brojnim situacijama kao što su čišćenje korita Sane i njenih pritoka, potraga za utopljenicima i drugim aktivnostima.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0