instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Obuka za buduće ronioce

Obuka za buduće ronioce

Ronilački klub „Vir“ iz Sanskog Mosta ovih dana privodi kraju obuku za buduće ronioce koja je organizovana u saradnji s Civilnom zaštitom Unsko-sanskog kantona.

Kurs za ronioce bio je otvoren za sve koji su zainteresirani za ovaj vid sporta, a biće organiziran i u narednim godinama. Organizovana je teoretska i praktična obuka koja je provedena na lokalitetu bazena „Vodeni park“.

U sklopu obuke polaznici su edukovani za ronjenje u suhom odijelu, noćno ronjenje, podvodnu navigaciju kao i druge segmente u ovom zanimljivom sportu. Također, ovakva edukacija ima i važnu društvenu svrhu, budući da je Ronilački klub „Vir“ inkoporian u Civilnu zaštitu Općine Sanski Most te se po potrebi angažuje u vanrednim i kritičnim situacijama kada je to potrebno.

Ronilački klub „Vir“ egzistira u Sanskom Mostu već dugi niz godina, te okuplja sportske entuzijaste, ekologe i zaljubljenike u Sanu i njene ljepote. Sem u sportskim aktivnostima, članovi ovog kluba su angažirani u brojnim situacijama kao što su čišćenje korita Sane i njenih pritoka, potraga za utopljenicima i drugim aktivnostima.

KOMENTARI